Stageverhaal van Lars!

Hey! Ik ben Lars Volbers, student Manager Ondernemer Horeca aan het ROC van Twente, en ik loop stage bij ’t Wapen van Beckum. Een veelzijdig bedrijf waar ik écht alle kanten van de horeca leer kennen – van het restaurant tot de catering en zelfs op kantoor.

Van kantoor tot catering: allround ervaring
Mijn stageplek is allesbehalve standaard. Als allround medewerker draai ik mee in het restaurant, zit ik op kantoor én help ik mee met het organiseren en uitvoeren van cateringopdrachten. Doordeweeks ben ik vooral in het restaurant of op kantoor te vinden (woensdag meestal administratie en voorbereiding), en in het weekend ga ik vaak mee op pad voor toffe evenementen bruiloften, feestje en cateringen.

Leren door te doen
Wat deze stage zo waardevol maakt, is dat ik alle afdelingen mag meemaken. Zo leer ik niet alleen de dagelijkse gang van zaken binnen een horecabedrijf, maar ook hoe je grotere evenementen en partijen organiseert. Vooral de organisatie van evenementen en cateringen vind ik superinteressant – dat is ook de richting die ik dit jaar binnen mijn opleiding heb gekozen.

Een van de hoogtepunten was mijn ervaring bij het NK Jachtpaarden. Het was niet alleen een groot evenement, maar ook een geweldige kans om van dichtbij te zien hoe je zoiets professioneel opzet en aanstuurt. Van voorbereiding tot uitvoering – ik zat er middenin. Daarnaast zijn we erg druk geweest met de FBK Games, wat tevens mijn opdracht was voor school. Vanaf het eerste moment mocht ik hierbij instappen. Een klein overzicht wat we gedaan hebben:

  • We hebben gekeken welke doelgroep op het event afkomt
  • Wat een leuk thema was dit jaar om dit door te zetten in zowel het eten, drinken als de aankleding
  • Locatie bezocht
  • Planning & draaiboeken maken
  • Contact met partners
  • Uitvoering uiteraard
  • Evaluatie

Creatief ondernemerschap
Wat ik tof vind aan deze stage is dat ik mijn creativiteit kwijt kan. Je moet continu meedenken: hoe maak je een event nog beter? Wat zijn slimme keuzes voor de catering? Deze denkwijze past perfect bij mijn ambitie om in de toekomst zelf ondernemer te zijn.

Blik op de toekomst
Tijdens deze stage wil ik mezelf nog verder ontwikkelen, vooral op het gebied van organisatie en planning van events en catering. Mijn doel is dat ik straks precies weet hoe ik van A tot Z een evenement kan opzetten en uitvoeren.

Na mijn opleiding wil ik verder bouwen aan mijn eigen bedrijf en uiteindelijk mijn eigen horecazaak openen – mét een evenementenconcept erbij. Dankzij deze stage weet ik dat ik op de goede weg zit.

Stagebedrijf: ’t Wapen van Beckum
Opleiding: Manager Ondernemer Horeca – ROC van Twente
Stageperiode: 04-02-25 tot 26-06-25

Leave your comment